Skip to main content

Soup & Salad

Soup & Salad

Ingredients:

  • 2 tablespoons olive oil
  • 1 small white onion
  • 3-4 carrots
  • 4 stalks celery
  • 3 cloves garlic
  • 4 cups vegetable broth
  • 2 cups water
  • 2 cups (chopped) oyster mushrooms
  • 1 1/2 cups pasta (I used fusilli)
  • 1/3 cup (chopped) fresh parsley
  • 1 teaspoon oregano
  • 1 teaspoon thyme
  • Salt & black pepper

Step One

This soup starts with a solid base of chopped carrots, celery, and white onion (mirepoix). A typical mirepoix would be finely-chopped, but I like to add larger, more rustic chunks to this soup by loosely chopping the onion and slicing the carrots and celery into half-moon pieces. Also, finely-chop 3 cloves of garlic. Add all this to a large stockpot that has been heated with a splash of olive oil.

Step Two

Give these veggies about 5 minutes in the stockpot over medium-high heat to soften and turn more translucent. Then, add the vegetable broth + water and bring to a boil.

Step Three

Next, add all the other ingredients into the pot (loosely-chopped mushrooms, pasta, parsley, oregano, thyme, salt (to taste), and liberal amounts of black pepper. Let this return to a boil and turn down the heat to a low simmer. Cover, and let simmer for about 30 minutes while the flavors work together to turn this soup into something magical.
That’s it! Serve immediately or store in the refrigerator for several days.




தேவையான பொருட்கள்:
2 தேக்கரண்டி ஆலிவ் எண்ணெய்
1 சிறிய வெள்ளை வெங்காயம்
3-4 கேரட்
4 தண்டுகள் செலரி
3 கிராம்பு பூண்டு
4 கப் காய்கறி சாறு
2 கப் தண்ணீர்
2 கப் (நறுக்கியது) சிப்பி காளான்
1 1/2 கப் பாஸ்தா (நான் fusilli பயன்படுத்தப்படுகிறது)
1/3 கப் (நறுக்கியது) புதிய கொத்தமல்லியை
1 தேக்கரண்டி ஆர்கனோ
1 தேக்கரண்டி வறட்சியான தைம்
உப்பு & கருப்பு மிளகு
படி ஒன்று
இந்த சூப் நறுக்கப்பட்ட கேரட், செலரி, மற்றும் வெள்ளை வெங்காயம் (mirepoix) ஒரு திட அடிப்படை தொடங்குகிறது. ஒரு பொதுவான mirepoix இறுதியாக-நறுக்கப்பட்ட இருக்க வேண்டும், ஆனால் நான் தளர்வாக வெங்காயம் வெட்டுதல் மற்றும் அரை நிலவு துண்டுகளாக கேரட் மற்றும் செலரி துண்டுகளாக இந்த சூப் பெரிய, அதிக பழமையான துண்டுகளாக்கி சேர்க்க விரும்புகிறேன். மேலும், பூண்டு 3 கிராம்பு இறுதியாக-அறுப்பேன். ஆலிவ் எண்ணெய் ஒரு மாற்றத்தை கொண்டு சூடாக்கப்பட்ட என்று ஒரு பெரிய பங்கு பானை இந்த சேர்க்க.
படி இரண்டு
இந்த காய்கறிகளும் மென்மையாக மேலும் கசியும் திரும்ப நடுத்தர உயர் வெப்ப மீது stockpot பற்றி 5 நிமிடங்கள் கொடு. பின்னர், காய்கறி சாறு + நீர் சேர்க்க மற்றும் ஒரு கொதி நிலைக்கு கொண்டு.
மூன்று படி
அடுத்து,. பானை (தளர்வாக பருப்பு காளான்கள், பாஸ்தா, வோக்கோசு, ஆர்கனோ, வறட்சியான தைம், உப்பு (,) சுவைப்பவர்கள் மற்றும் கருப்பு மிளகு தாராளமாக அனைத்து பிற பொருட்கள் சேர்க்க ஒரு கொதி நிலைக்கு இந்த பதிலுக்கு நாம் மற்றும் ஒரு வெப்ப கீழே திரும்ப சுவைகள் மந்திர ஏதாவது ஒரு இந்த சூப் திரும்ப ஒன்றாக வேலை செய்யும் போது குறைந்த மூழ்க. கவர், மற்றும் சுமார் 30 நிமிடங்கள் கொதியோசை செய்.
அது தான்! உடனடியாக பரிமாறவும் அல்லது பல நாட்கள் குளிர்சாதன பெட்டியில் சேமிக்க.

Comments

Popular posts from this blog

காளான் வளர்ப்பு

                                                 காளான் வளர்ப்பு  காளான்   அதிக அளவு புரத சத்து மிக குறைந்த அளவு கொழுப்பு சத்து, மற்றும் சர்க்கரை சத்து, அமினோ அமிலங்கள், மற்றும் தாது உப்புகள், நார்ச்சத்து, சாம்பல் சத்து, வைட்டமின்கள் இருக்கின்றன. குழந்தைகள் முதல் பெரியவர்கள் வரை சாப்பிட கூடிய உணவு காளான். உணவாக மட்டுமல்லாமல் ரத்தத்திலுள்ள கொழுப்பை 24% சதவீதம் அளவுக்கு குறைப்பதோடு உடலில் தோன்றும் கட்டிகளையும், மூளையில் தோன்றும் ரத்தகசிவை நீக்கும் திறமை கொண்டது. அதிக இரத்த அழுத்தம் உள்ளவர்களும், நீரிழிவு நோய் உள்ளவர்களும் காளான் உட்கொள்வதன் மூலம் குணம் அடையலாம். மேலும் நார்ச்சத்து, காளானில் அதிகமாக இருப்பதால் வயிற்றுபுண் மற்றும் மலச்சிக்கலுக்கு சிறந்த மருந்தாகும். உணவு காளாங்கள் புற்றுநோயை தடுப்பதுடன், நச்சு உயிர்களையும் அழிக்கும் வல்லமை கொண்டது. அனைவரும் அரிசி உணவை உண்பதனாலேயே சர்க்கரை நோய்  வருகிறது.  அதைத் தவிர்த்து ராகி, கம்பு, சோளம் ப...

Cultivation of Milky Mushroom

Cultivation of Milky Mushroom  reference:http://www.iihr.res.in/ The cultivation technology of  Calocybe   spp . commonly called as Milky mushroom has been standardized on locally available substrates. This is the first Indian mushroom variety to be commercialized by IIHR. This variety is a tropical species and has excellent shelf life. The flow chart of the technology is as follows. Substrate preparation (Paddy or wheat straw) Chopped in small (1-2cm pieces), soaked in water for 2-3 hours Substrate can be pasteurized by hot water (80°C) for 2hours (no prior soaking required in this case), suitable for small scale production  OR  steam pasteurization at 80°C for 2 hours (in autoclave or special steam chambers), suitable for semi-commercial production  OR  sterilized in an autoclave (after filling in PP bags, plugged with cotton) at 121°C, 15 lb pressure for 15 minutes (best method for commercial production) ...

Crispy Oyster mushroom fry

Crispy Oyster mushroom fry approximately 1 lb. ***prepared, fresh OYSTER mushrooms 1 cup all-purpose flour 1/3 cup fresh oregano leaves, chopped fine 3 Tablespoons cornmeal 2 teaspoons sea salt 1 teaspoon freshly ground pepper 1 teaspoon onion powder 1 teaspoon garlic powder dash of cayenne pepper 3 large eggs 5 Tablespoons milk peanut oil for frying (peanut oil won’t smoke when it gets hot) Sriracha hot sauce, fresh oregano sprigs and lemon wedges for garnish *** to prepare Morel mushrooms for eating:  Gently wash off excess dirt and debris from mushrooms. Place mushrooms in a large soup pot or canning pot and immerse them in salt water. Allow them to soak for one hour. Remove mushrooms from salt water, rinse and gently blot dry with flour sack towels or paper towels. Lay them side by side on large baking sheets lined with paper towels. Do this preparation process just prior to serving. Try to eat, prepare and cook your morels the same day that ...