Skip to main content

Egg & Mushroom Curry - முட்டை மற்றும் காளான் குழம்பு

Egg & Mushroom Curry - முட்டை மற்றும் காளான் குழம்பு



Egg & Mushroom Curry, a very easy and delicious curry flavored with garam masala. This curry goes well with roti or any other indian bread variety. You can also serve this with steamed rice or jeera or ghee rice. This is a typical north indian style curry preparation. We have not added coconut for creaminess. Instead, tomato puree and thick yogurt makes it look creamy. You can replace yogurt with cashew paste for the rich taste. I have made thick curry to go with roti. If you want it watery, then add 1/4 cup water and cook accordingly.


Serves 3
Preparation time : 10 mins
Cooking time : 30 mins
Ingredients :
  • 250 gms Button Mushroom – cleaned & chopped
  • 2 or 3 boiled eggs – shells removed
  • 2 tbsp curd / yogurt
  • 1/2 cup sliced onion
  • 2 medium sized tomato – pureed
  • 1/2 tbsp ginger-garlic paste
  • 1/2 tsp turmeric powder
  • 1/2 tsp red chili powder
  • 2 tsp Garam Masala
  • 1/2 tsp cumin powder / jeera
  • salt to taste
  • 1 tsp mustard seeds
  • 1 stick curry leaves
Method :




  • Heat 2 tbsp oil in a pan or kadhai. Temper mustard seeds and curry leaves. Add sliced onions and cook for a minute on low-medium flame.
  • Add ginger-garlic paste and stir well. Add tomato puree and saute a while. Add turmeric powder, red chili powder, cumin powder and 1 tsp garam masala. Stir well everything.
  • Add mushroom and boiled eggs. Cook it covered on low flame for 10 mins. Add 1 tsp garam masala, curd and salt to taste. Cook it covered for another 8-10 mins or till oil splits. Serve hot with roti or any other indian bread variety.

முட்டை மற்றும் காளான் குழம்பு, கரம் மசாலா பொடி ஒரு மிக எளிதான மற்றும் சுவையான குழம்பு. இந்த கறி ரொட்டி அல்லது வேறு எந்த இந்திய ரொட்டி பல்வேறு நன்றாக செல்கிறது. நீங்கள் ஒரு வேகவைத்த அரிசி அல்லது சீரகம் அல்லது நெய் அரிசி இந்த சேவை செய்ய முடியும். இந்த ஒரு பொதுவான வட இந்திய பாணி கறி தயாரிப்பு ஆகும். நாம் creaminess தேங்காய் சேர்க்கப்பட்டது. அதற்கு பதிலாக, தக்காளி கூழ் மற்றும் தடித்த தயிர் அது கிரீமி பார்க்க வைக்கிறது. நீங்கள் பணக்கார சுவை முந்திரி பேஸ்ட் தயிர் மாற்ற முடியும். நான் ரொட்டி கொண்டு செல்ல தடித்த கறியை செய்தேன். நீங்கள் அதை தண்ணீரால் வேண்டும் என்றால், 1/4 கப் தண்ணீர் சேர்த்து அதன்படி சமைக்க.
தேவையான பொருட்கள்:
250 கிராம் பட்டன் காளான் - சுத்தம் மற்றும் நறுக்கப்பட்ட
2 அல்லது 3 அவித்த முட்டை - குண்டுகள் அகற்றப்பட்டன
2 தேக்கரண்டி தயிர் / தயிர்
1/2 கப் வெட்டப்படுகின்றன வெங்காயம்
2 நடுத்தர அளவிலான தக்காளி - மசித்த
1/2 டீஸ்பூன் இஞ்சி பூண்டு விழுது
1/2 தேக்கரண்டி மஞ்சள் தூள்
1/2 தேக்கரண்டி சிவப்பு மிளகாய் தூள்
2 தேக்கரண்டி கரம் மசாலா
1/2 தேக்கரண்டி சீரகத் தூள் / சீரகம்
உப்பு
1 தேக்கரண்டி கடுகு
1 குச்சி கறிவேப்பிலை
செய்முறை:
ஒரு கடாயில் அல்லது ஆயிரம் நாணயங்கள் உள்ள 2 தேக்கரண்டி எண்ணெய் ஊற்றி. நிதானத்தை கடுகு மற்றும் கறிவேப்பிலை. வெட்டப்படுகின்றன வெங்காயம் சேர்த்து மற்றும் குறைந்த நடுத்தர சுடர் மீது ஒரு நிமிடம் வதக்கவும்.
இஞ்சி பூண்டு விழுது சேர்த்து நன்றாகக் கலக்கவும். தக்காளி கூழ் சேர்த்து சிறிது சமைக்கவும். மஞ்சள் தூள், மிளகாய் தூள், சீரகத் தூள் மற்றும் 1 தேக்கரண்டி கரம் மசாலா சேர்க்கவும். எல்லாம் அசை.
காளான் மற்றும் வேகவைத்த முட்டை சேர்க்க. அது 10 நிமிடம் குறைந்த சுடர் மீது மூடப்பட்டிருக்கும் சமைக்க. 1 தேக்கரண்டி கரம் மசாலா, தயிர் மற்றும் உப்பு சேர்க்கவும். அது மற்றொரு 8-10 நிமிடங்கள் அல்லது எண்ணெய் பிளவுகள் வரை மூடப்பட்டிருக்கும் சமைக்க. ரொட்டி அல்லது வேறு எந்த இந்திய ரொட்டி பல்வேறு சூடாக பரிமாறவும்.

Comments

Popular posts from this blog

காளான் வளர்ப்பு

                                                 காளான் வளர்ப்பு  காளான்   அதிக அளவு புரத சத்து மிக குறைந்த அளவு கொழுப்பு சத்து, மற்றும் சர்க்கரை சத்து, அமினோ அமிலங்கள், மற்றும் தாது உப்புகள், நார்ச்சத்து, சாம்பல் சத்து, வைட்டமின்கள் இருக்கின்றன. குழந்தைகள் முதல் பெரியவர்கள் வரை சாப்பிட கூடிய உணவு காளான். உணவாக மட்டுமல்லாமல் ரத்தத்திலுள்ள கொழுப்பை 24% சதவீதம் அளவுக்கு குறைப்பதோடு உடலில் தோன்றும் கட்டிகளையும், மூளையில் தோன்றும் ரத்தகசிவை நீக்கும் திறமை கொண்டது. அதிக இரத்த அழுத்தம் உள்ளவர்களும், நீரிழிவு நோய் உள்ளவர்களும் காளான் உட்கொள்வதன் மூலம் குணம் அடையலாம். மேலும் நார்ச்சத்து, காளானில் அதிகமாக இருப்பதால் வயிற்றுபுண் மற்றும் மலச்சிக்கலுக்கு சிறந்த மருந்தாகும். உணவு காளாங்கள் புற்றுநோயை தடுப்பதுடன், நச்சு உயிர்களையும் அழிக்கும் வல்லமை கொண்டது. அனைவரும் அரிசி உணவை உண்பதனாலேயே சர்க்கரை நோய்  வருகிறது.  அதைத் தவிர்த்து ராகி, கம்பு, சோளம் ப...

Cultivation of Milky Mushroom

Cultivation of Milky Mushroom  reference:http://www.iihr.res.in/ The cultivation technology of  Calocybe   spp . commonly called as Milky mushroom has been standardized on locally available substrates. This is the first Indian mushroom variety to be commercialized by IIHR. This variety is a tropical species and has excellent shelf life. The flow chart of the technology is as follows. Substrate preparation (Paddy or wheat straw) Chopped in small (1-2cm pieces), soaked in water for 2-3 hours Substrate can be pasteurized by hot water (80°C) for 2hours (no prior soaking required in this case), suitable for small scale production  OR  steam pasteurization at 80°C for 2 hours (in autoclave or special steam chambers), suitable for semi-commercial production  OR  sterilized in an autoclave (after filling in PP bags, plugged with cotton) at 121°C, 15 lb pressure for 15 minutes (best method for commercial production) ...

mushroom pulao recipe

mushroom pulao recipe Mushroom Pulao Recipe in Goan style  Step by Step Mushroom Pulao Recipe: Clean, wash and soak the rice for 15-20 mins. When the rice is getting soaked, chop all the veggies. Clean and chop the mushrooms too. Take all the whole garam masala and keep it aside. In a pressure cooker, heat oil. Add the whole garam masala and saute till they are fragrant. Add the onions and saute the onions till translucent or light brown. Add the ginger-garlic paste and saute till the raw aroma of the ginger-garlic disappears. Now add the chopped tomatoes, potatoes and mushrooms. Saute for 8-10 minutes till the mushrooms are half cooked. Keep on stirring at intervals. Add the soaked rice and the chopped green chili. Saute the rice for 1 to 2 minutes stirring gently on a low flame. Add the coconut milk and water, along with salt and pressure cook the rice for 2 to 3 whistles.  Serve the mushroom pulao  with  sliced onions and...