Skip to main content

QUICK OYSTER MUSHOOM SOUP

QUICK OYSTER MUSHROOM SOUP


In Chinese cuisine, soup dishes usually are less thick and more watery than some of the western soup dishes such as “Clam chowder”. Today, I am going to share with you a really simple soup recipe made with oyster mushroom and egg. This dish can be done in less than 20 minutes and is a good choice for comfort food in a cold winter day.
Oyster mushroom is a common mushroom type that’s widely used by Chinese people to make dishes especially soups. I really like its mild taste and tender texture. When handling the mushrooms after washing and trimming the ends, I used my hand to tear them into smaller pieces instead of using a knife. You will find that it is easier using hand than with a knife. You could easily find this mushroom in most of the Asian markets or even your local grocery store. 

Below is a step-by- step demonstration of how I made this dish with pictures.




INGREDIENTS
  • 1 stalk oyster mushroom, tear into small pieces with hand
  • 1 egg, beaten
  • 2 cups water
  • 3-4 ginger slices
  • 2 stalks green onion, chopped
  • ½ teaspoon salt
  • a touch of sesame oil
  • a touch of white pepper power
INSTRUCTIONS
  1. Add ginger and oyster mushroom into the water and bring to boil over medium-high heat (takes about 7 minutes for me).
  2. Add salt and keep boiling for another 2 minutes.
  3. Turn to medium heat, gently pour the egg around the pan and wait for about 1 minute until the egg starts to turn solid, add the green onion into the pan, and stir a little bit.
  4. Pour the soup into a container, drizzle with a touch of sesame oil and sprinkle with some white pepper powder to serve.



சிப்பி காளான் குறிப்பாக உணவுகள் சூப்கள் செய்ய சீன மக்கள், பரவலாக பயன்படுத்தப்படும் என்று ஒரு பொதுவான காளான் வகை உள்ளது. நான் உண்மையில் அதன் லேசான சுவை மற்றும் ஒப்பந்தப்புள்ளி அமைப்பு விரும்புகிறேன். கழுவிய பிறகு காளான் கையாளுதல் மற்றும் முனைகளிலும் trimming போது, நான் அதற்கு பதிலாக ஒரு கத்தி பயன்படுத்தி சிறிய துண்டுகளாக அவற்றை கிழிக்க என் கையை பயன்படுத்தப்படும். நீங்கள் அதை ஒரு கத்தி விட கையை பயன்படுத்தி எளிதாக உள்ளது என்று கண்டுபிடிக்க முடியாது. நீங்கள் எளிதாக அல்லது ஆசிய சந்தைகளில் மிகவும் கூட உங்கள் உள்ளூர் மளிகை கடையில் இந்த காளான் கண்டுபிடிக்க முடியவில்லை.

தேவையானப் பொருட்கள்
1, சிப்பி காளான் தண்டு கை சிறு துண்டுகளாக கிழித்து
1 முட்டை, தாக்கப்பட்டு
2 கப் தண்ணீர்
3-4 இஞ்சி துண்டுகள்
2 தண்டுகள் பச்சை வெங்காயம், நறுக்கப்பட்ட
½ தேக்கரண்டி உப்பு
எள் எண்ணெய் ஒரு தொடுதல்
வெள்ளை மிளகு சக்தி ஒரு தொடுதல்
சிதம்பரம்
(எனக்கு பற்றி 7 நிமிடங்கள் எடுக்கும்) நீர் ஒரு இஞ்சி மற்றும் சிப்பி காளான் சேர் மற்றும் நடுத்தர உயர் வெப்ப மீது கொதிக்க கொண்டு.
உப்பு சேர்த்து மற்றொரு 2 நிமிடங்கள் கொதிக்க வைத்து.
மெதுவாக பான் சுற்றி முட்டை ஊற்ற மற்றும் முட்டை, திட திரும்ப பான் பச்சை வெங்காயம் சேர்க்க, மற்றும் சிறிது மறியல் தொடங்கும் வரை சுமார் 1 நிமிடம் காத்திருக்க, நடுத்தர வெப்ப திரும்புங்கள்.
எள் எண்ணெய் ஒரு தொடுதல் ஒரு கொள்கலன் சூப், தூறல் ஊற்ற மற்றும் சேவை செய்ய சில வெள்ளை மிளகு தூள் தூவி.

Comments

Popular posts from this blog

காளான் வளர்ப்பு

                                                 காளான் வளர்ப்பு  காளான்   அதிக அளவு புரத சத்து மிக குறைந்த அளவு கொழுப்பு சத்து, மற்றும் சர்க்கரை சத்து, அமினோ அமிலங்கள், மற்றும் தாது உப்புகள், நார்ச்சத்து, சாம்பல் சத்து, வைட்டமின்கள் இருக்கின்றன. குழந்தைகள் முதல் பெரியவர்கள் வரை சாப்பிட கூடிய உணவு காளான். உணவாக மட்டுமல்லாமல் ரத்தத்திலுள்ள கொழுப்பை 24% சதவீதம் அளவுக்கு குறைப்பதோடு உடலில் தோன்றும் கட்டிகளையும், மூளையில் தோன்றும் ரத்தகசிவை நீக்கும் திறமை கொண்டது. அதிக இரத்த அழுத்தம் உள்ளவர்களும், நீரிழிவு நோய் உள்ளவர்களும் காளான் உட்கொள்வதன் மூலம் குணம் அடையலாம். மேலும் நார்ச்சத்து, காளானில் அதிகமாக இருப்பதால் வயிற்றுபுண் மற்றும் மலச்சிக்கலுக்கு சிறந்த மருந்தாகும். உணவு காளாங்கள் புற்றுநோயை தடுப்பதுடன், நச்சு உயிர்களையும் அழிக்கும் வல்லமை கொண்டது. அனைவரும் அரிசி உணவை உண்பதனாலேயே சர்க்கரை நோய்  வருகிறது.  அதைத் தவிர்த்து ராகி, கம்பு, சோளம் ப...

Cultivation of Milky Mushroom

Cultivation of Milky Mushroom  reference:http://www.iihr.res.in/ The cultivation technology of  Calocybe   spp . commonly called as Milky mushroom has been standardized on locally available substrates. This is the first Indian mushroom variety to be commercialized by IIHR. This variety is a tropical species and has excellent shelf life. The flow chart of the technology is as follows. Substrate preparation (Paddy or wheat straw) Chopped in small (1-2cm pieces), soaked in water for 2-3 hours Substrate can be pasteurized by hot water (80°C) for 2hours (no prior soaking required in this case), suitable for small scale production  OR  steam pasteurization at 80°C for 2 hours (in autoclave or special steam chambers), suitable for semi-commercial production  OR  sterilized in an autoclave (after filling in PP bags, plugged with cotton) at 121°C, 15 lb pressure for 15 minutes (best method for commercial production) ...

Crispy Oyster mushroom fry

Crispy Oyster mushroom fry approximately 1 lb. ***prepared, fresh OYSTER mushrooms 1 cup all-purpose flour 1/3 cup fresh oregano leaves, chopped fine 3 Tablespoons cornmeal 2 teaspoons sea salt 1 teaspoon freshly ground pepper 1 teaspoon onion powder 1 teaspoon garlic powder dash of cayenne pepper 3 large eggs 5 Tablespoons milk peanut oil for frying (peanut oil won’t smoke when it gets hot) Sriracha hot sauce, fresh oregano sprigs and lemon wedges for garnish *** to prepare Morel mushrooms for eating:  Gently wash off excess dirt and debris from mushrooms. Place mushrooms in a large soup pot or canning pot and immerse them in salt water. Allow them to soak for one hour. Remove mushrooms from salt water, rinse and gently blot dry with flour sack towels or paper towels. Lay them side by side on large baking sheets lined with paper towels. Do this preparation process just prior to serving. Try to eat, prepare and cook your morels the same day that ...