Skip to main content

பொரித்த சிப்பி காளான்

பொரித்த சிப்பி காளான் -

FRIED MUSHROOM


Oyster mushroom is my favorite kind of mushroom. It has a delicate flavor with a tender texture. Seeing the kale chips in the grocery store the other day, inspired me to use vegetables to make snacks at home. 


I started with making a simple batter by mixing the flour, egg, water and salt. Then I stir in a little bit of the mushrooms into the container and evenly coat the mushrooms with the batter. When the frying starts, I first used medium-low heat to make sure the mushroom is cooked through. After that, I fished out the mushrooms to drain and then throw them back into the pan to continue frying with medium-high heat to get the crispy and crunchy surface.


Below is how I made this dish step-by-step. The total time needed is about 40 minutes.


INGREDIENTS
  • 1 pound oyster mushroom
  • 1 cup oil
  • salt and black pepper to taste
  • For the batter:
  • ⅓ cup flour
  • 1 egg
  • ⅔ cup water
  • ½ teaspoon salt
INSTRUCTIONS
  1. Mix the flour, egg, water and salt well in a container and set aside.
  2. Coat the mushroms with the batter and set aside.
  3. Heat the oil in a pan over medium-low heat, carefully add in ⅓ of the mushrooms and fry for about 7-8 minutes.
  4. Fish the mushrooms out of the pan and turn to medium-high heat, add the mushrooms back into the pan to fry for another 1-2 minutes.
  5. Continuing with the process until all of the mushrooms have been fried.
  6. Sprinkle with salt and black pepper to serve.



பொரித்த சிப்பி காளான்

தேவையானப் பொருட்கள்
1 பவுண்டு சிப்பி காளான்
1 கப் எண்ணெய்
உப்பு மற்றும் கருப்பு மிளகு
இடி க்கான:
⅓ கப் மாவு
1 முட்டை
⅔ கப் தண்ணீர்
½ தேக்கரண்டி உப்பு
சிதம்பரம்
நன்கு ஒரு கொள்கலனில் மாவு, முட்டை, தண்ணீர் மற்றும் உப்பு கலந்து ஒதுக்கியது.
சின்னம் ஒதுக்கி இடி மற்றும் காளான்கள்.
, நடுத்தர குறைந்த வெப்ப மீது ஒரு கடாயில் எண்ணெய் ஊற்றி கவனமாக 7-8 நிமிடங்கள் காளான்கள் மற்றும் வறுக்கவும் ⅓ சேர்க்க.
பான் வெளியே காளான்கள் மீன் மற்றும் நடுத்தர உயர் வெப்ப திரும்ப, மற்றொரு 1-2 நிமிடங்கள் வறுக்கவும் பான் மீண்டும் காளான்கள் சேர்க்க.
காளான்கள் அனைத்து வறுத்த வரை செயல்முறை தொடர்கிறது.
உப்பு மற்றும் சேவை செய்ய கருப்பு மிளகு தூவி.

நான் மாவு, முட்டை, தண்ணீர் மற்றும் உப்பு கலந்து ஒரு எளிய இடி செய்யும் தொடங்கியது. அப்பொழுது நான் கொள்கலன் மற்றும் சமமாக கோட் இடி காளான்கள் ஒரு காளான் சிறிது உள்ள அசை. வறுக்கப்படுகிறது துவங்குகிறது, நான் முதல் காளான் மூலம் சமைத்த உறுதி செய்ய நடுத்தர குறைந்த வெப்ப பயன்படுத்தப்படும் போது. பிறகு, நான் வாய்க்கால் பின்னர் நடுத்தர உயர் வெப்ப கொண்டு வறுக்கப்படுகிறது மிருதுவாக மற்றும் முறுமுறுப்பான மேற்பரப்பில் பெற தொடர மீண்டும் பான் அவற்றை தூக்கி காளான்கள் வெளியே மீன் பிடிப்பர்.


Comments

Popular posts from this blog

காளான் வளர்ப்பு

                                                 காளான் வளர்ப்பு  காளான்   அதிக அளவு புரத சத்து மிக குறைந்த அளவு கொழுப்பு சத்து, மற்றும் சர்க்கரை சத்து, அமினோ அமிலங்கள், மற்றும் தாது உப்புகள், நார்ச்சத்து, சாம்பல் சத்து, வைட்டமின்கள் இருக்கின்றன. குழந்தைகள் முதல் பெரியவர்கள் வரை சாப்பிட கூடிய உணவு காளான். உணவாக மட்டுமல்லாமல் ரத்தத்திலுள்ள கொழுப்பை 24% சதவீதம் அளவுக்கு குறைப்பதோடு உடலில் தோன்றும் கட்டிகளையும், மூளையில் தோன்றும் ரத்தகசிவை நீக்கும் திறமை கொண்டது. அதிக இரத்த அழுத்தம் உள்ளவர்களும், நீரிழிவு நோய் உள்ளவர்களும் காளான் உட்கொள்வதன் மூலம் குணம் அடையலாம். மேலும் நார்ச்சத்து, காளானில் அதிகமாக இருப்பதால் வயிற்றுபுண் மற்றும் மலச்சிக்கலுக்கு சிறந்த மருந்தாகும். உணவு காளாங்கள் புற்றுநோயை தடுப்பதுடன், நச்சு உயிர்களையும் அழிக்கும் வல்லமை கொண்டது. அனைவரும் அரிசி உணவை உண்பதனாலேயே சர்க்கரை நோய்  வருகிறது.  அதைத் தவிர்த்து ராகி, கம்பு, சோளம் ப...

Cultivation of Milky Mushroom

Cultivation of Milky Mushroom  reference:http://www.iihr.res.in/ The cultivation technology of  Calocybe   spp . commonly called as Milky mushroom has been standardized on locally available substrates. This is the first Indian mushroom variety to be commercialized by IIHR. This variety is a tropical species and has excellent shelf life. The flow chart of the technology is as follows. Substrate preparation (Paddy or wheat straw) Chopped in small (1-2cm pieces), soaked in water for 2-3 hours Substrate can be pasteurized by hot water (80°C) for 2hours (no prior soaking required in this case), suitable for small scale production  OR  steam pasteurization at 80°C for 2 hours (in autoclave or special steam chambers), suitable for semi-commercial production  OR  sterilized in an autoclave (after filling in PP bags, plugged with cotton) at 121°C, 15 lb pressure for 15 minutes (best method for commercial production) ...

mushroom pulao recipe

mushroom pulao recipe Mushroom Pulao Recipe in Goan style  Step by Step Mushroom Pulao Recipe: Clean, wash and soak the rice for 15-20 mins. When the rice is getting soaked, chop all the veggies. Clean and chop the mushrooms too. Take all the whole garam masala and keep it aside. In a pressure cooker, heat oil. Add the whole garam masala and saute till they are fragrant. Add the onions and saute the onions till translucent or light brown. Add the ginger-garlic paste and saute till the raw aroma of the ginger-garlic disappears. Now add the chopped tomatoes, potatoes and mushrooms. Saute for 8-10 minutes till the mushrooms are half cooked. Keep on stirring at intervals. Add the soaked rice and the chopped green chili. Saute the rice for 1 to 2 minutes stirring gently on a low flame. Add the coconut milk and water, along with salt and pressure cook the rice for 2 to 3 whistles.  Serve the mushroom pulao  with  sliced onions and...