Skip to main content

Fried Oyster Mushrooms with Fire-Roasted Chili Lime Sauce

Fried Oyster Mushrooms with Fire-Roasted Chili LimeTartar Sauce



jalapeno(chili)
Fried Oyster Mushrooms is my vegan version of fried clams or oysters. I use organic cornflake cereal crumbs for the breading because the light cereal sweetness mimics the sweetness of fried clams and oysters. Regular fine breadcrumbs will work too.
Fresh oyster mushrooms are often difficult to locate and when they are available, they’re rather expensive. 


ngredients
• 2 cans (about 7.5 oz. drained weight) oyster mushrooms or abalone mushrooms (available in Asian markets) or 1 lb. quartered fresh oyster mushrooms
• ¼ cup all-purpose flour
• ¼ cup non-dairy milk
• 2 T No-Eggy Mayo (from either of my cookbooks) or commercial vegan mayonnaise
• cornflake crumbs or fine breadcrumbs
• sea salt or kosher salt
• vegetable oil for frying

To make corn-flake crumbs, place the cornflakes in a zip-lack or paper bag, seal and crush with your hands. They can also be crushed in a food processor.
Technique:
If using canned mushrooms, drain the water. Remove any tough portion of the mushroom stems and slice the mushrooms into strips.
Place the mushroom strips into a zip-lock bag and add the flour. Seal and shake well to coat the mushrooms.
In a small dish, mix together the milk and mayo until smooth and pour into the zip-lock bag. Add a few pinches of salt, seal the bag and shake until the mushrooms are coated.
Add the corn flake crumbs or the breadcrumbs to a bowl and dredge the mushroom strips in the crumbs until well-coated.
In a deep wok or skillet, heat about 1/2-inch of oil over medium-high heat until the oil begins to shimmer. Fry the mushrooms until golden – they cook quickly, about 30 to 45 seconds, so watch them carefully.
Remove with a slotted spoon and drain on a plate lined with paper towels. Serve hot with the condiment of your choice for dipping.
Fire Roasted Chili and Lime Tartar Sauce
Ingredients:
• 1 large Green Chili
• ½ cup No-Eggy Mayo (pg. ) or commercial vegan mayonnaise
• 2 T minced fresh onion
• 1 tsp fresh grated lime zest and a squeeze of fresh lime juice
• sea salt or kosher salt to taste
Technique:
Place the jalapeno(chili) directly on the stove burner over medium heat. Turn frequently with tongs until the pepper is blistered and blackened. Place the pepper in small zip-lock or paper bag and seal to hold in the steam. Let cool. The skin should slip off easily. Cut off the stem end, split the jalapeno lengthwise and remove the seeds. Finely mince and add to a small bowl.
Add the mayo, onion, the lime zest and a squeeze of lime juice. Mix well and season with salt to taste. Refrigerate to blend flavors and until ready to serve.





பொருட்கள்
• 2 கேன்கள் (7.5 அவுன்ஸ். வடிகட்டிய எடை) சிப்பி காளான் அல்லது Abalone காளான்கள் (ஆசிய சந்தைகளில் கிடைக்கும்) அல்லது 1 எல்பி புதிய சிப்பி காளான் நான்கு பகுதிகளாக
• ¼ கப் அனைத்து நோக்கம் மாவு
• ¼ கப் அல்லாத பால் பால்
• 2 டி Eggy மாயோ (என் சமையல் ஒன்று இருந்து) அல்லது வணிக சைவ மயோனைசே
• cornflake crumbs அல்லது நன்றாக நனைக்கப்பட்டு
• கடல் உப்பு அல்லது கோஷர் உப்பு
• வறுக்கவோ தாவர எண்ணெய்
, சோளம் துகள்கள் துணிக்கைகளை செய்ய ஒரு zip-பற்றாக்குறை அல்லது காகித பையில், முத்திரை உள்ள சோள சீவல் வைக்க மற்றும் உங்கள் கைகள் நசுக்க. அவர்கள் ஒரு உணவு செயலி உள்ள நசுக்கிய.
டெக்னிக்:
பதிவு செய்யப்பட்ட காளான்கள் பயன்படுத்தி இருந்தால், நீர் வாய்க்கால். காளான் எந்த கடுமையான பகுதியை தண்டுகள் நீக்க மற்றும் கீற்றுகள் காளான்கள் ஸ்லைஸ்.
ஒரு ஜிப்-பூட்டு பையில் ஒரு காளான் கீற்றுகள் வைக்க மற்றும் மாவு சேர்க்க. முத்திரையிட்டு காளான்கள் கோட் நன்றாக குலுக்கி.
ஒரு சிறிய டிஷ், ஒன்றாக பால் மேயோவையும் கலந்து மென்மையான வரை மற்றும் ஜிப்-பூட்டு பையில் ஊற்ற. , உப்பு ஒரு சில மேஜைக்கரண்டி சேர் பையில் மூடுவதற்கு மற்றும் காளான்கள் பூசிய வரை குலுக்கல்.
ஒரு கிண்ணத்தில் சோள துகள்கள் crumbs அல்லது நண்பனின் சேர்த்து நன்கு பூசிய வரை crumbs உள்ள காளான் கீற்றுகள் தோண்டித் துருவிப்.
ஒரு ஆழமான புதுமைகள் அல்லது வாணலி, எண்ணெய் பளபளப்பு தொடங்கும் வரை நடுத்தர உயர் வெப்ப மீது சுமார் 1 / எண்ணெய் 2 அங்குல சூடாக்கவும். ஃப்ரை காளான்கள் தங்க வரை - அவர்கள் விரைவில், சுமார் 30 45 விநாடிகள் சமைக்க, எனவே அவற்றை கவனமாக பார்க்க.
பேப்பர் துண்டுகள் வரிசையாக ஒரு தட்டில் ஒரு துளையிட்ட தட்டுகள் கரண்டியில் வடிகால் உடன் நீக்க. நனை உங்கள் விருப்பப்படி தாளிக்கும் கொண்டு சூடாக பரிமாறவும்.
தீ வறுத்த மிளகாய் மற்றும் சுண்ணாம்பு Tartar சாஸ்
தேவையான பொருட்கள்:
• 1 பெரிய பச்சை மிளகாய்
• ½ கப் இல்லை-Eggy மாயோ (பக்.) அல்லது வணிக சைவ மயோனைசே
• 2 டி துண்டு துண்தாக வெட்டப்பட்ட புதிய வெங்காயம்
• 1 தேக்கரண்டி புதிய துருவிய எலுமிச்சை அனுபவம் மற்றும் புதிய எலுமிச்சை சாறு ஒரு குறைப்பு
• கடல் உப்பு அல்லது கோஷர் உப்பு
டெக்னிக்:
நேரடியாக நடுத்தர வெப்ப மீது அடுப்பு பர்னர் கரம் (மிளகாய்) வைக்கவும். மிளகு கொப்புளங்களிலிருந்து மற்றும் கருப்பாகி வரை இடுக்கி கொண்டு அடிக்கடி திரும்ப. சிறிய ஜிப்-பூட்டு அல்லது காகித பையில் மிளகு வைக்கவும் மற்றும் நீராவி நடத்த மூடுவதற்கு. குளுமையாக்குவதே. தோல் எளிதாக ஆஃப் நழுவ வேண்டும். , தண்டு துண்டித்து மற்றும் விதைகள் நீக்க, lengthwise கரம் பிரிந்தது. இறுதியாக நறுக்கு மற்றும் ஒரு சிறிய கிண்ணத்தில் சேர்க்க.
மாயோ, வெங்காயம், எலுமிச்சை அனுபவம் மற்றும் எலுமிச்சை சாறு ஒரு குறைப்பு சேர். உப்பு நன்கு மற்றும் பருவத்தில் கலந்து. சுவைகள் கலவை மற்றும் சேவை செய்ய தயாராக வரை உறை.

Comments

Popular posts from this blog

காளான் வளர்ப்பு

                                                 காளான் வளர்ப்பு  காளான்   அதிக அளவு புரத சத்து மிக குறைந்த அளவு கொழுப்பு சத்து, மற்றும் சர்க்கரை சத்து, அமினோ அமிலங்கள், மற்றும் தாது உப்புகள், நார்ச்சத்து, சாம்பல் சத்து, வைட்டமின்கள் இருக்கின்றன. குழந்தைகள் முதல் பெரியவர்கள் வரை சாப்பிட கூடிய உணவு காளான். உணவாக மட்டுமல்லாமல் ரத்தத்திலுள்ள கொழுப்பை 24% சதவீதம் அளவுக்கு குறைப்பதோடு உடலில் தோன்றும் கட்டிகளையும், மூளையில் தோன்றும் ரத்தகசிவை நீக்கும் திறமை கொண்டது. அதிக இரத்த அழுத்தம் உள்ளவர்களும், நீரிழிவு நோய் உள்ளவர்களும் காளான் உட்கொள்வதன் மூலம் குணம் அடையலாம். மேலும் நார்ச்சத்து, காளானில் அதிகமாக இருப்பதால் வயிற்றுபுண் மற்றும் மலச்சிக்கலுக்கு சிறந்த மருந்தாகும். உணவு காளாங்கள் புற்றுநோயை தடுப்பதுடன், நச்சு உயிர்களையும் அழிக்கும் வல்லமை கொண்டது. அனைவரும் அரிசி உணவை உண்பதனாலேயே சர்க்கரை நோய்  வருகிறது.  அதைத் தவிர்த்து ராகி, கம்பு, சோளம் ப...

Cultivation of Milky Mushroom

Cultivation of Milky Mushroom  reference:http://www.iihr.res.in/ The cultivation technology of  Calocybe   spp . commonly called as Milky mushroom has been standardized on locally available substrates. This is the first Indian mushroom variety to be commercialized by IIHR. This variety is a tropical species and has excellent shelf life. The flow chart of the technology is as follows. Substrate preparation (Paddy or wheat straw) Chopped in small (1-2cm pieces), soaked in water for 2-3 hours Substrate can be pasteurized by hot water (80°C) for 2hours (no prior soaking required in this case), suitable for small scale production  OR  steam pasteurization at 80°C for 2 hours (in autoclave or special steam chambers), suitable for semi-commercial production  OR  sterilized in an autoclave (after filling in PP bags, plugged with cotton) at 121°C, 15 lb pressure for 15 minutes (best method for commercial production) ...

Crispy Oyster mushroom fry

Crispy Oyster mushroom fry approximately 1 lb. ***prepared, fresh OYSTER mushrooms 1 cup all-purpose flour 1/3 cup fresh oregano leaves, chopped fine 3 Tablespoons cornmeal 2 teaspoons sea salt 1 teaspoon freshly ground pepper 1 teaspoon onion powder 1 teaspoon garlic powder dash of cayenne pepper 3 large eggs 5 Tablespoons milk peanut oil for frying (peanut oil won’t smoke when it gets hot) Sriracha hot sauce, fresh oregano sprigs and lemon wedges for garnish *** to prepare Morel mushrooms for eating:  Gently wash off excess dirt and debris from mushrooms. Place mushrooms in a large soup pot or canning pot and immerse them in salt water. Allow them to soak for one hour. Remove mushrooms from salt water, rinse and gently blot dry with flour sack towels or paper towels. Lay them side by side on large baking sheets lined with paper towels. Do this preparation process just prior to serving. Try to eat, prepare and cook your morels the same day that ...