Skip to main content

How to Freeze Oyster Mushroom



How to Freeze Oyster Mushrooms


Oyster mushrooms grow shelf-like on various types of trees and can reach 8 inches in width. A low-fat and high-protein food, they are often used in cooking as a substitute for seafood because of their oyster-like flavor and texture. As oyster mushrooms tend to go bad within a few days, proper storage is crucial for long-term use. Try blanching freshly cut oyster mushrooms before freezing to kill the enzymes and keep mushrooms from losing consistency.

Things You’ll Need


  • Oyster mushrooms
  • Metal colander
  • Large pot
Instructions
  • Wash mushrooms thoroughly with a damp cloth and warm water. Remove any sand and grit from small crevices.
  • Heat a pot of water until it reaches a rolling boil.
  • Submerge the mushrooms in boiling water for one to two minutes.
  • Remove the mushrooms from the boiling water and immediately plunge them into
  • cold water to stop the cooking process.
  • Place the mushrooms in a colander and allow them to drain and fully dry.
  • Fill an 8 oz. yogurt container with mushrooms and put it in the freezer. This is the perfect amount to drop into a pot of soup or stir-fry.

Comments

Popular posts from this blog

காளான் வளர்ப்பு

                                                 காளான் வளர்ப்பு  காளான்   அதிக அளவு புரத சத்து மிக குறைந்த அளவு கொழுப்பு சத்து, மற்றும் சர்க்கரை சத்து, அமினோ அமிலங்கள், மற்றும் தாது உப்புகள், நார்ச்சத்து, சாம்பல் சத்து, வைட்டமின்கள் இருக்கின்றன. குழந்தைகள் முதல் பெரியவர்கள் வரை சாப்பிட கூடிய உணவு காளான். உணவாக மட்டுமல்லாமல் ரத்தத்திலுள்ள கொழுப்பை 24% சதவீதம் அளவுக்கு குறைப்பதோடு உடலில் தோன்றும் கட்டிகளையும், மூளையில் தோன்றும் ரத்தகசிவை நீக்கும் திறமை கொண்டது. அதிக இரத்த அழுத்தம் உள்ளவர்களும், நீரிழிவு நோய் உள்ளவர்களும் காளான் உட்கொள்வதன் மூலம் குணம் அடையலாம். மேலும் நார்ச்சத்து, காளானில் அதிகமாக இருப்பதால் வயிற்றுபுண் மற்றும் மலச்சிக்கலுக்கு சிறந்த மருந்தாகும். உணவு காளாங்கள் புற்றுநோயை தடுப்பதுடன், நச்சு உயிர்களையும் அழிக்கும் வல்லமை கொண்டது. அனைவரும் அரிசி உணவை உண்பதனாலேயே சர்க்கரை நோய்  வருகிறது.  அதைத் தவிர்த்து ராகி, கம்பு, சோளம் ப...

Cultivation of Milky Mushroom

Cultivation of Milky Mushroom  reference:http://www.iihr.res.in/ The cultivation technology of  Calocybe   spp . commonly called as Milky mushroom has been standardized on locally available substrates. This is the first Indian mushroom variety to be commercialized by IIHR. This variety is a tropical species and has excellent shelf life. The flow chart of the technology is as follows. Substrate preparation (Paddy or wheat straw) Chopped in small (1-2cm pieces), soaked in water for 2-3 hours Substrate can be pasteurized by hot water (80°C) for 2hours (no prior soaking required in this case), suitable for small scale production  OR  steam pasteurization at 80°C for 2 hours (in autoclave or special steam chambers), suitable for semi-commercial production  OR  sterilized in an autoclave (after filling in PP bags, plugged with cotton) at 121°C, 15 lb pressure for 15 minutes (best method for commercial production) ...

Crispy Oyster mushroom fry

Crispy Oyster mushroom fry approximately 1 lb. ***prepared, fresh OYSTER mushrooms 1 cup all-purpose flour 1/3 cup fresh oregano leaves, chopped fine 3 Tablespoons cornmeal 2 teaspoons sea salt 1 teaspoon freshly ground pepper 1 teaspoon onion powder 1 teaspoon garlic powder dash of cayenne pepper 3 large eggs 5 Tablespoons milk peanut oil for frying (peanut oil won’t smoke when it gets hot) Sriracha hot sauce, fresh oregano sprigs and lemon wedges for garnish *** to prepare Morel mushrooms for eating:  Gently wash off excess dirt and debris from mushrooms. Place mushrooms in a large soup pot or canning pot and immerse them in salt water. Allow them to soak for one hour. Remove mushrooms from salt water, rinse and gently blot dry with flour sack towels or paper towels. Lay them side by side on large baking sheets lined with paper towels. Do this preparation process just prior to serving. Try to eat, prepare and cook your morels the same day that ...