Skip to main content

Mushroom Roast

Mushroom Roast


Oyster Mushroom - 3/4 cup chopped

(here i have used Button mushroom) you can use Oyster mushroom...Taste Oyster mushroom will be Good ,When compared Buttom mushroom...Oyster Mushroom is very demand in market...



Fennel Seeds - 1 tsp

Grated Coconut - 1 tbsp

Curry Leaves - a small sprig

Big Onion - 1 chopped finely

Oil - 1 tbsp

Salt - to taste

For the marination:


Thick Curd - 1/4 cup

Ginger Garlic Paste - 1 heaped tsp

Red Chilli Powder - 1/2 tsp

Coriander Powder - 1 tsp

Garam Masala Powder - 1 tsp

Roasted Jeera Powder - 1 tsp


Method:

  1. Clean mushroom and chop them as shown below, you can cut each mushroom into 2-3 slices depends on how big it is.In a mixing bowl add all the ingredients listed under 'for the marinade' and give a nice toss so that the masalas are evenly coated.Don't add water.
    How to make mushroom fry - Step1
  2. Leave it to marinade for 30mins, mushroom will leave out water just set it aside.Now in a pan dry roast fennel seeds till slightly browned then grind it to a coarse powder.
    How to make mushroom fry - Step2
  3. In a pan heat oil - add fennel seeds powder and curry leaves saute for a minute.Then add onion and saute till translucent.Then add the marinated mushrooms.Cook in medium flame for few mins.Add required salt.
    How to make mushroom fry - Step3
  4. Cook till it becomes more thicl by now mushrooms will be cooked.Now add coconut and saute for few mins until it is a thick thokku.
    How to make mushroom fry - Step4
Switch off and serve with rice / phulka.

Comments

Popular posts from this blog

காளான் வளர்ப்பு

                                                 காளான் வளர்ப்பு  காளான்   அதிக அளவு புரத சத்து மிக குறைந்த அளவு கொழுப்பு சத்து, மற்றும் சர்க்கரை சத்து, அமினோ அமிலங்கள், மற்றும் தாது உப்புகள், நார்ச்சத்து, சாம்பல் சத்து, வைட்டமின்கள் இருக்கின்றன. குழந்தைகள் முதல் பெரியவர்கள் வரை சாப்பிட கூடிய உணவு காளான். உணவாக மட்டுமல்லாமல் ரத்தத்திலுள்ள கொழுப்பை 24% சதவீதம் அளவுக்கு குறைப்பதோடு உடலில் தோன்றும் கட்டிகளையும், மூளையில் தோன்றும் ரத்தகசிவை நீக்கும் திறமை கொண்டது. அதிக இரத்த அழுத்தம் உள்ளவர்களும், நீரிழிவு நோய் உள்ளவர்களும் காளான் உட்கொள்வதன் மூலம் குணம் அடையலாம். மேலும் நார்ச்சத்து, காளானில் அதிகமாக இருப்பதால் வயிற்றுபுண் மற்றும் மலச்சிக்கலுக்கு சிறந்த மருந்தாகும். உணவு காளாங்கள் புற்றுநோயை தடுப்பதுடன், நச்சு உயிர்களையும் அழிக்கும் வல்லமை கொண்டது. அனைவரும் அரிசி உணவை உண்பதனாலேயே சர்க்கரை நோய்  வருகிறது.  அதைத் தவிர்த்து ராகி, கம்பு, சோளம் ப...

Cultivation of Milky Mushroom

Cultivation of Milky Mushroom  reference:http://www.iihr.res.in/ The cultivation technology of  Calocybe   spp . commonly called as Milky mushroom has been standardized on locally available substrates. This is the first Indian mushroom variety to be commercialized by IIHR. This variety is a tropical species and has excellent shelf life. The flow chart of the technology is as follows. Substrate preparation (Paddy or wheat straw) Chopped in small (1-2cm pieces), soaked in water for 2-3 hours Substrate can be pasteurized by hot water (80°C) for 2hours (no prior soaking required in this case), suitable for small scale production  OR  steam pasteurization at 80°C for 2 hours (in autoclave or special steam chambers), suitable for semi-commercial production  OR  sterilized in an autoclave (after filling in PP bags, plugged with cotton) at 121°C, 15 lb pressure for 15 minutes (best method for commercial production) ...

mushroom pulao recipe

mushroom pulao recipe Mushroom Pulao Recipe in Goan style  Step by Step Mushroom Pulao Recipe: Clean, wash and soak the rice for 15-20 mins. When the rice is getting soaked, chop all the veggies. Clean and chop the mushrooms too. Take all the whole garam masala and keep it aside. In a pressure cooker, heat oil. Add the whole garam masala and saute till they are fragrant. Add the onions and saute the onions till translucent or light brown. Add the ginger-garlic paste and saute till the raw aroma of the ginger-garlic disappears. Now add the chopped tomatoes, potatoes and mushrooms. Saute for 8-10 minutes till the mushrooms are half cooked. Keep on stirring at intervals. Add the soaked rice and the chopped green chili. Saute the rice for 1 to 2 minutes stirring gently on a low flame. Add the coconut milk and water, along with salt and pressure cook the rice for 2 to 3 whistles.  Serve the mushroom pulao  with  sliced onions and...